ساعات کار از ساعت 9 صبح تا 18 بعد از ظهر - پشتيباني فروش -02166895887-09122885447
tel

تولوئن

دسته بندی
تماس / Contact
  • تلفن : 66985887-021
  • واتس آپ _ تلگرام 09122885447
  • ایمیل : info@shimikohan.ir
فروش نیکوتین مرک آلمان

تولوئن

90 / 100

این ماده یا همان تولوئن حلالی است که در صنعت به طور وسیع از آن استفاده می شود.از خصوصیات ظاهری آن می توان به شفاف و بی رنگ بودن آن اشاره نمود.

تولوئن در آب حل نمی شود. و بویی شبیه رنگ یا تینر دارد. هیدرو کربنی آروماتیک است. که بطور گسترده به عنوان خوراک صنعتی و حلال مورد استفاده قرار می گیرد. به بنزین اضافه می شود و در جهت تولید بنزن نیز مورد استفاده قرار می گرفت.

این ماده برای بدن انسان و حیوانات زیان بار است و نخستین جایی که پس از تماس با انسان و جانوران را مورد حمله قرار می دهد،سیستم عصبی مرکزی بدن است. این ماده در فرایند ساخت بنزین و سایر سوختها از نفت خام و ساخت کک از ذغال سنگ تولید می شود به صورت طبیعی نیز این ترکیب در روغن خام و درخت تولو یافت می گردد.

نام های دیگر :

  • متیل بنزن
  • فنیل متان
  • فرمول شیمیایی :C6H5CH3

toluene

همانطور که از ساختاراین ماده مشخص است این ترکیب تنها از کربن و هیدروژن تشکیل شده است و جزء ترکیبات هیدرو کربنی می باشد.علاوه بر این ماده فوق به دلیل داشتن حلقه ی بنزن در ساختار خود نوعی ترکیب آروماتیک به حساب می آید.به دلیل داشتن ساختار آروماتیک و هیدرو کربنی این ماده را جز مواد آروماتیک های هیدرو کربنی طبقه بندی می نمایند.

خواص فیزیکی، شیمیایی و مشخصات ظاهری

  • این ماده یک حلال مهم آلی به شمار می آید با این حال می تواند مواد معدنی ای مانند:
  • فسفر،گوگرد، ید ،برم و سایر مواد کوالانسی غیر قطبی را در خود حل نماید.

 

Capture 5

تاریخچه :

تولوئن برای اولین بار در سال 1837 توسط دانشمندی به نام فیلیپ والتر به دست آمد.بعدها این نام به تولول و بعدها به تولوئن تغییر نام داد.تولول در برگرفته از اسم تولوبالسام ، یک ترکیب آروماتیکی عصاره معطر از Jons  می باشد(بعدها از این ماده نیز تولول استخراج گردید).این نام گذاری توسط Myroxylon balsamum  درخت گرمسیری کلمبیایی Jakob Berzelius انجام پذیرفت.

واکنش پذیری تولوئن

در شرایط رادیکال آزد این ماده وارد واکنش های هالوژناسیون می شودسپس بعد از حرارت تبدیل به بنزیل بروماید می شود.AIBN هنگامی که با تولوئن در حضور (N-Bromo succinimide ) (NBS) به عنوان مثال برومیده شودHBr و H2O2  گردد.علاوه بر این تولوئن می تواند در حضور نور و با واکنش (هیدروژناسیون این ماده منجر به تولید متیل سیکلو هگزان می شودکه این واکنش نیاز به فشار زیاد هیدروژن و کاتالیزور دارد).

اکسیداسیون این ماده

از آنجایی که بنزن یک ترکیب آروماتیک می باشد در برابر اکسیداسیون مقاومت بالاتری دارد.با این حال گروه متیل موجود در این ترکیب در برابر اکسیداسیون های قوی می تواند به کربوکسیلیک اسید تبدیل شود.گروه متیل موجود در ساختار این ماده مستعد اکسیداسیون می باشد.این ماده در واکنش با پتاسیم پرمنگنات تولید بنزوئیک اسید می کند و با استفاده از کرومیل کلرید برای بدست آوردن بنزآلدئید وارد واکنش  (Etard reaction)می شود.این واکنش به واکنش اتارد معروف است.

تولوئن چه موادی را در خود حل میکند؟

به لحاظ اقتصادی ،تولوئن را از ریفرمیت نفت خام بدست می آورند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. تولوئن از نظر شیمیایی به عنوان متیل بنزن شناخته می‌شود. این ترکیب دارای یک گروه متیل (-CH3) است که به هسته بنزن متصل است. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که تولوئن به عنوان یک حلال بسیار قوی عمل کند که قابلیت حل کردن مواد مختلف را دارا باشد.

استفاده‌های تولوئن در صنایع مختلف بسیار گسترده است. این ترکیب به عنوان یک حلال در رنگ‌ها، رزین‌ها، چسب‌ها، و مواد شیمیایی دیگر استفاده می‌شود. همچنین، در تولید پلاستیک‌ها، مواد شوینده، و حتی بنزین نیز به کار می‌رود.

BTX ReformateExtraction

روش های دیگر

تقطیر جز به جز :

  • نفت خام دارای ترکیبات مختلفی است و دارای مقداری تولوئن نیز هست .
  • برای جداسازی از تقطیر استفاده می شود که مواد را بر اساس تفاوت در نقطه جوش جدا می کند.

تقطیر آزئوتروپی :

  • آزئوتروپ ترکیبی از دو و یا چند مایع است که نمی توان با تقطیر معمولی آن ها را از هم جدا کرد.
  • در حال حاضر دو فرایند برای جدا سازی تولوئن وجود دارد که عبارتند از استفاده از محلول آبی متیل کتون و آب ویا استفاده از متانول.

استخراج با حلال :

در این روش حلالی با انتخاب پذیری بالا نسبت به تولوئن به محلول اضافه می شود و سپس حلال و تولوئن با استفاده از روشهای معمول مانند،تقطیر از یکدیگر جدا می شوند.

از جمله این حلال ها می توان به:

  • گوگرد
  • دی اکسید
  • و یا محلول آبی دی اتیلن گلیکول اشاره کرد.

کراکینگ بخار هیدروکربن های مایع :

در این روش هیدروکربن های بزرگ موجود در نفتا با استفاده از کراکینگ بخار به بنزین پیرولیز و تولوئن تبدیل می شوند.جهت سنتز این ماده از آلکیلاسیون صنعتی بنزن و متانول بهره می برند. در برخی از موارد نیز این ماده را از واکنش بنزن و متیل کلراید در حضور اسیدی مانند آلومینیوم کلراید به دست می آید که واکنش آن به صورت زیر است هر چند که آب و متیل بنزن حلالیت بسیار کمی نسبت به یکدیگر دارندامادرحدود05.0% آب می تواند در این ماده حل شود.

در برخی موارد که وجودآب مضراست ویا متیل بنزن خالص موردنیاز است آب راجدا می کنندوتولوئن خشک (عاری ازآب)حاصل می شود.روش های متفاوتی برای انجام این کاروجودداردکه درصورت وجود داشتن تجهیزات مناسب به نظر تقطیرکردن ساده ترین راه برای جداکردن آب است. روش های دیگرکه شامل استفاده از بنزوفنون وسدیم است برخلاف تقطیرکردن مواد جانبی را به محلول اضافه کرده وخطرات کار (استفاده ازسدیم) نیز بسیار بیشتر است.

Capture 1 1

تولوئن قطبی است یاغیرقطبی ؟

به دلیل تفاوت کمی که دربین الکترونگاتیوی های کربن و هیدروژن وجوددارد،تمام پیوندهای موجود دراین ماده غیر قطبی هستند، همین امر باعث می شود که کل مولکول غیرقطبی باشد.

کاربردها و مصارف تولوئن 

مصارف شیمیایی اصلی این ماده تولید بنزن، زایلن و سایر حلال هاست .همچنین این ترکیب را برای ساخت موادی همچون فنول ، نیترو بنزن ، بنزوئیک اسید و بنزیل کلراید مورد استفاده قرار می دهند. محصولات مصرفی حاوی این ماده شامل آئروسل های خانگی، رنگها ، رقیق کننده های رنگ ، لاکها، مهار کننده های زنگ زدگی ، چسب ، مواد تمیز کننده و ضد عفونی کننده بر پایه حلال می باشد.درلاکهای ناخن نیز این ماده در غلظتهای بیش از 50درصد موجود می باشد.

حلال
  • به عنوان حلال تولوئن را می توان در رنگ ، تینر رنگ ،چسب ،جوهر، رزین، مواد شوینده و مواد دباغی چرم استفاده کرد.همچنین می توان از این ترکیب در ساخت پلیمرهای مورد استفاده در تولید نایلون،بطری نوشابه های پلاستیکی و دارو ،رنگ ها و محصولات آرایشی استفاده کرد.
  • از کاربردهای خاص آن نیز می توان به استفاده در حلقه های راکتور هسته ای به عنوان خنک کننده اشاره کرد.
  • یکی از کاربردهای معروف این ماده استفاده از آن به عنوان حلال در لاک ناخن است.
  • این ترکیب توانایی بالایی در پاک نمودن رزین ها و پلاستی سایزرها دارد.
  • این مواد در فرمولاسیون لاک های ناخن به عنوان جلا دهنده و سفت کننده مورد استفاده قرار می گیرند.
واکنش پذیری تولوئن
تولید TNT 
  • نیتراسیون این ماده با کمک مخلوتی از اسید نیتریک و اسید سولفوریک منجر به تولید 2،4،6 تری نیترو تولوئن یا همان TNT می شود.
  • در طی این فرایند موادی از جمله تترا نیترو متان،نیترو بنروئیک اسید و … نیز تولید می گردند.
تولید بنزین

همانطور که گفته شد تولوئن در آب حل نمی گردد اما با حلال های آلی به خوبی قابل اختلاط است.این ماده به عنوان یک افزودنی همراه با بنزن و زایلن برای ساخت بنزین مورد استفاده قرار می گیرد.تولوئن به عنوان یک افزودنی به بنزین اضافه می شود تا عدد اکتان را در سوخت های مورد استفاده در خودرو های مسابقه ای و یا سایر خودرو ها افزایش دهد.هرچه عدد اکتان بیشتر باشد ، مقاومت سوخت در برابر ضربه و سو صدا در هنگام احتراق بیشتر خواهد شدمحصول فوق به دلیل داشتن چگالی مناسب و دارا بودن انرژی قابل توجه ای در هر واحد از حجم،گزینه مناسبی برای بالا بردن عدد اکتان و بهبود توان وسایل نقلیه می باشد.

کاربردها و مصارف تولوئن
چرا بالا بردن عدد اکتان اهمیت دارد؟
  • عدد اکتان به طور کلی کیفیت و عملکرد بنزین را نشان می دهد.
  • هرچه این عدد بیشتر باشد،بنزین در موتور خودروها راحت تر و بهتر می سوزد.
  • وسایل نقلیه با کارایی بالاتر به سوخت هایی با درجه اکتان بیشتر نیاز دارند.

درنتیجه با افزودن مواد شیمیایی همچون تولوئن موجب بهبود عدد اکتان بنزین،و در نتیجه جلوگیری از ضربه (Knocking) ناکینگ در موتور می گردند.در مقابل سوخت هایی با عدد اکتان پایین تر برای موتورهای دیزل ایده آل هستند.طبق مطالعات صورت گرفته توصیه می شود میزان استفاده از این ماده بیش از 30درصد نباشد.زیرا به دلیل خواسیت آنتی ناکینگ؛تولوئن در دماهای پایین مشتعل نمی شود.

در نتیجه در ماشین های فرمول 1 که از حدود 84 درصد از این ماده در سوخت استفاده گردید نیاز به گرم شدن رادیاتور تا 70 درجه سانتی گراد بود تا به بخار شدن آن کمک نماید.بنا براین غلظت بیش از حد این ماده در سوخت نه تنها منجر به بازدهی بیشتر نمی شود بلکه می تواند چالش هایی را برای خودرو سازان به وجود آورد.

تفاوت عدد اکتان و ستان چیست ؟

عدد اکتان برای انداره گیری کیفیت و بهسوزی سوخت موتور های بنزینی و عدد ستان برای اندازه گیری کیفیت سوخت های دیزلی استفاده می شود.وقتی عدد اکتان بالاتر باشد سوخت دیرتر مشتعل شده و از ایجاد ضربه جلوگیری می کند،درحالیکه درمورد عدد ستان این موضوع برعکس است،یعنی بالا بودن عدد ستان سوخت دیزل باعث اشتعال سریعتر آن و کاهش تاخیر در اشتعال می شود که این موضوع برای موتورهای دیزلی ایده آل است.شکل زیر به خوبی تفاوت این دو را نشان می دهد.

گریدهای مختلف تولوئن :

عموماٌ 3گرید از این ماده در بازار موجود می باشد:

  • گرید TDI با خلوص 99%
  • گرید نیتراسیون با 98.5 -100% خلوص .دلیل نام گذاری این گرید به دلیل پیشینه ی کاربرد آن در تهیه نیتروتولوئن می باشد.
  • گرید تجاری HDA : با درصد خلوص 96 درصد برای مخلوط نمودن با بنزین استفاده می شود.
آیا استفاده از این ماده در لاکهای ناخن ایمن می باشد؟ 

استفاده از این ماده را در مواد آرایشی ای مانند جلا دهنده ها و پولیش های ناخن مورد بررسی (CIR) سازمان بررسی مواد اولیه ی آرایشی قرار داد.در نتیجه ای که در سال 1987 به دست آمد استفاده از این ترکیب در غلظت های مجاز،ایمن شناخته شد.و توصیه می گردد که استفاده از این ماده نباید بیش از 50درصد محصول باشد.در سال 2005 همین سازمان سلامت این ماده را مجددا مورد بررسی قرار دادو نتایج اولیه به دست آمده ی خود را تایید نمود.

سلامت استفاده از این ماده برای کارکنان چه مقدار می باشد؟

مقدار(OSHA) کارکنانی که با این ماده سروکار دارند محدودیت هایی در برابر کار با آن دارند.سازمان ایمنی و بهداشت شغلی آمریکا (NIOSH) در یک روز کاری 8ساعته تخمین زده است.مرکز تحقیقات ملی بهداشت و ایمنی شغلی PPm مجاز وجود تولوئن را حدود 200طی یک روز کاری 10ساعته محدود ساخته است.

استفاده از این ماده چه خطراتی در پی دارد:

  • این ماده عموماٌ از طریق راه های زیر می تواند وارد بدن انسان شود.
  • تنفس گازهای بنزین، کشیدن سیگار و یا تنفس دود دست دوم آن
  • تنفس دود های وسایل نقلیه و یا تنفس هوای آلوده
  • لمس محصولاتی که حاوی تولوئن هستند
  • خطرات ناشی از برخورد با این ترکیب به مدت زمان و دوز آن بستگی دارد.اگرفردی به مدت کم در معرض این ماده قرار بگیرد عوارضی مانند خستگی و ضعف،گیجی ،سردرد، از دست دادن حافظه،افت هوشیاری ،تهوع و از دست دادن اشتها در او ظاهر می شوند.بعضا افراد برای نئشه شدن تعمداٌ رنگ و یا چسب را استنشاق ویا اسنیف (از راه دماغ) مصرف می کنندکه می تواند
  • عوارضی همچون سرگیحه از دست دادن هوشیاری ،مرگ و در مادران باردار نیز بر روی کودکان اثرات منفی برجای بگذارد.

قرار گرفتن در معرض تولوئن به مدت زمان زیاد می تواند باعث به وجود آمدن موارد زیر شود:

  • ازدست دادن شنوایی و توانایی تشخیص رنگ
  • از دست دادن حافظه
  • کاهش توانایی ذهنی
  • آسیب رسیدن به سیستم عصبی مرکزی ،توانایی تولید مثل و سیستم ایمنی بدن
  • رسیدن آسیب به کلیه، کبد و مغز

کارکنان صنایع مصرف کننده تولوئن ،افراد سیگاری و اطرافیانشان و همچنین زنان باردار کسانی هستند که خطرات ناشی از برخورد آنها را تهدید می کند.

بررسی خطرات و لوزی خطر تولوئن:

مراقبت های لازم هنگام کار با این ماده

  • استنشاق: فرد مسموم را به هوای آزاد برده و او را در وضعیت مناسب جهت تنفس قرار دهید .
  • پوست : در صورت تحریک پوست باید از داروهای مناسب با تجویز پزشک استفاده کرد.اگر این ماده برروی پوست و یا موی فرد ریخته باشد،سریعا مواد ولباسهای آلوده را باید از فرد دور کرده و با آب شستشو داد.
  • چشم : محل آلوده شده را با آب بصورت مدام شستشو داده و در صورت بروز التهاب از دارو استفاده کنید.
  • بلع :سریعا با مراکز درمانی تماس گرفته و از وادار کردن فرد مسموم به استفراغ خود داری کنید .
  • آتش : در صورت بروز آتش سوزی از کربن دی اکسید و یا کف جهت اطفاء استفاده شود.
کاربرد تولوئن در آئروسل چیست ؟

به طور کلی آئروسل به ترکیب ذرات جامد یا مایع با گاز اطلاق می شود،آئروسل در حشره کش ها ،دئودورانت ها ،اسپری های رنگ،گرد و غبار ناشی از فعالیتهای ساختمانی ،دود حاصل از سوختن سوخت و…باشد که به آن آئروسل مصنوعی (ایجاد شده در اثر فعالیت بشر) گفته می شود.در مقابل نوع طبیعی آئروسل ها را می توان مه ،یا حتی طوفان های شن و ماسه در بیابان ها دانست.جالب است بدانید وقی یک شیشه نوشابه را تکان می دهید یا رنگ اسپری می کند و حتی عطسه می کنید در واقع یک آئروسل مصنوعی ایجاد می کنید تولوئن در این محصولات نقش پیشران را دارد.

تری نیترو تولوئن

تری نیترو تولوئن یک ترکیب شیمیایی است که در صنایع مختلف به کار می‌رود. این ترکیب دارای ساختار شیمیایی با سه گروه نیترو (-NO2) به هسته بنزن است.

کاربردهای تری نیترو تولوئن

تری نیترو تولوئن به عنوان یکی از مواد اولیه مورد استفاده در تولید متفاوتی از محصولات صنایع نظامی، از جمله مواد منفجره، مهم است. همچنین، در صنایع شیمیایی برای ساختن مواد شیمیایی پیچیده دیگر نیز به کار می‌رود.

خطرات بهداشتی و محیطی

مانند بسیاری از ترکیبات شیمیایی، تری نیترو تولوئن همراه با خطرات بهداشتی و محیطی می‌آید. این ترکیب می‌تواند اثرات جانبی جدی بر روی سلامتی انسان‌ها، از جمله عوارض ناشی از تماس مستقیم و یا تنفس آن، داشته باشد. همچنین، تری نیترو تولوئن می‌تواند به عنوان یک آلاینده برای محیط زیست باشد و باعث آلودگی هوا و آب شود.

فروش تولوئن فروش تولوئن

قیمت – فروش تولوئن 

شرکت شیمی کهن یکی از بزرگترین وارد کنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی و آزمایشگاهی بخصوص محصول تولوئن می باشد.که در زمینه واردات این محصولات از تجربه بسیار بالایی برخوردار است. شما می توانیدوهمواره می توانید برای خرید تولوئن (برندهای مطرح ) با کارشناسان ما در شرکت شیمی کهن  تماس حاصل فرمایید.

 

جهت محصولات بیشتر واستعلام سریع قیمت تولوئن (مرک)میتوانید از طریق کانال واتساپ شرکت با ارسال نام ماده و مقدار نیاز در کمترین زمان پاسخ استعلام خود را دریافت نمائید.

 

راههای ارتباطی :
021-66895887 (ساعات تماس:8:30 الی 19)
واتساپ:09122885447  (ساعات تماس 24ساعت)

LiveZilla Live Chat Software
تماس با ما
تماس تلفنی

شماره تماس

09122885447

تلفن ثابت

شماره تماس

02166895887

اطلاعات
اطلاعات
بازگشت