ساعات کار از ساعت 8:30 صبح تا 18 بعد از ظهر
tel

انواع پرکاربرد محیط های کشت

دسته بندی
تماس / Contact
  • تلفن : 66985887-021
  • واتس آپ _ تلگرام 09122885447
  • ایمیل : meshkanim1984@gmail.com

انواع پرکاربرد محیط های کشت

محیط های کشت،محیط هایی هستند که برای کشت سلولها و انواع میکروبها مورد استفاده قرار می گیرند.انواع پرکاربرد محیط های کشت موارد متفاوتی دارندکه بسته به کاربرد میتوان ازهرکدام آنها استفاده کرد.در مقاله پیشرو به معرفی انواع پر کاربرد محیط های کشت خواهیم پرداخت.

محیط کشت چیست؟به طور کلی محیط کشت به محیط هایی گفته می شود. که بصورت تخصصی برای رشد وتکثیر باکتریها یا سلولها تهیه شده اند و برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرند.این محیط ها حاوی مواد خاصی هستندکه محیط را برای رشدوتکثیر سلولها مهیا می کنند.از این مواد می توان به قندها،نمک ها،آب وغیره اشاره کرد.قبل از بررسی انواع پرکاربرد محیط های کشت لازم است تا با ماده ای به نام آگار آشناشویم.

آگارچیست؟آگارماده ای پلی ساکاریدی است که ازنوعی جلبک قرمز دریایی تهیه می شود.این ماده در95 درجه ذوب و در 43 درجه منعقد می شود.بدلیل اینکه دمای کشت بیشتر سلولها و باکتریها در حدود37 درجه سانتیگراد است،این ماده در انواع کاربرد محیط های کشت بسیار اهمیت زیادی دارد.

انواع دسته بندی محیط کشت

 دسته بندی محیط های کشت  از نظر نحوه تهیه به سه گروه تقسیم بندی می کنند:

  • محیط کشت مایع با آبگوشتی (Broth or Liguid Media):این محیط ها فاقدآگار هستند و تنها در فلاسک یا لوله آزمایش استفاده می شوند.مانندمحیط کشتNutrient Broth
  • محیط کشت جامد(Solid Media): این محیط ها حاوی آگارهستند که بعد از سرد شدن منعقد می شود.ازاین محیط کشت ها درون لوله آزمایش یا پلیت استفاده می شود.مانند محیط کشت TSl
  • محیط کشت نیمه جامد(Semi Solid Media): این گونه محیط ها در ترکیب خود مقدارکمی آگار دارند و به طور کامل منعقد نمی شوند؛ به حالت نیمه جامد باقی می مانند.مانند محیط کشت SlM

کاربرد و مواد تشکیل دهنده محیط کشت ها کدامند؟

محیط کشت ها از نظرکاربرد و مواد تشکیل دهنده نیز به چند دسته تقسیم می شوند:

1- عمومی:

  • این محیط دارای کمترین میزان موادغذایی برای رشد باکتریها است.
  •  مبنای تهیه انواع محیط کشت است.
  • این ماده ازآنجایی که فاقد ماده ضد میکروب است، انواع و اقسام سلولها و باکتریها در آن رشد می کنند.

2-  غنی کننده (Enriched medis):

  • محیطی بسیار مقوی است.که دارای انواع مواد مورد نیاز برای رشد سلولها و باکتریهااست.
  • این محیط برای رشد تعداد زیادی از سلولها و باکتریها مناسب است.

3- انتخابی (Selective media):

این محیط های کشت به صورت تشخیصی هستند.انواع مختلف این محیط ها برای رشد سلولها و باکتریهای خاصی مناسب هستند.

4- افتراقی (Differential/ indicator medium):

این محیط ها برای جدا و ایزوله کردن نوع خاصی از سلول ها یا باکتریها مناسب هستند.این محیط ها برای جدا کردن سلولها قابل استفاده هستند.

5- کامل (Complete media):

این محیط تمامی مواد مورد نیاز برای رشد باکتریها و سلولها را داراست و مواد ضد میکروبی ندارد. این محیط ها هیچگونه مهار کننده و اندیکاتور (شاخص) ندارند و با رشد باکتری های مختلف روی آنها هیچ تغییر رنگی مشاهده نمی شود.

انواع محیط های کشت پرکاربرد

در این قسمت انواع پرکاربرد محیط های  کشت و کاربردهای هرکدامشان را معرفی خواهیم کرد. تعداد محیط کشت هایی که وجود دارند، بسیار زیاد است. به همین دلیل لیستی که در زیرمشاهده می شود، لیست کاملی نیست و تنها تلاش شده که انواع پرکاربرد محیط های کشت خدمت شما معرفی شود.

  • نوترینت آگار(Nutrient Agar) :

    این محیط کشت مبنای تهیه انواع و اقسام محیط های کشت جامد است که از ترکیب 2-1.5 درصد ماده آگار با

  • آبگوشت بدست می آید .

نوترینت آگار 

  • نوترینت براث (Nutrient Broth) :

    این محیط مبنای ساخت اکثر محیط های کشت است و از عصاره گوشت تهیه می شود. طرز تهیه آن به نوترینت آگار شبیه است.از آنجا که آگار به صورت مایع ندارد،در لوله آزمایش تهیه می شود.

محیط کشت نوترینت براث 

  • آگارخوندار (Blood Agar) : بیشتر نمونه های میکروب شناسی در این محیط تهیه می شوند.دلیل آن هم این است که این محیط از رشد بیشتر باکتری های سخت رشد حمایت می کند.پایداری محیط بلادآگار دریخچال در حدود یک هفته است البته در صورتی که از تبخیر آب آن جلوگیری شود، این پایداری افزایش می یابد.

محیط کشت بلاد خوندار

  •  شکلات آگار (Chocolate agar) :محیط کشت پایه آن حرارت می بیند و پس از استریل شدن به آن خون اضافه می شود.دمای بالای محیط کشت باعث تخریب گلبول های قرمز می شود که باعث تیره شدن محیط کشت می شود. دراین محیط موادغذایی و هموگلوبین زیادی(ناشی از تخریب گلبول های قرمز) موجود است که زمینه را برای کشت باکتری ها و سلول ها فراهم می کند.

 

محیط کشت، شکلات آگار

  •  آگار مک کانکی :این محیط کشت به صورت اختصاصی برای جداسازی باکتری های گرم منفی و شناسایی آنها به کار می رود.این محیط به دلیل داشتن املاح صفراوی از رشد باکتری های رم مثبت جلوگیری می کند.این محیط کشت یک محیط کشت انتخابی – افتراقی است.

محیط کشت، مک کانکی آگار

  • OFآگار :این محیط کشت توانایی باکتری ها در اکسیداسیون یا تخمیر باکتری ها را میسنجد.این محیط کشت برای تشخیص باکتری هایی که توانایی تخمیر کربوهیدرات را دارند موثر است. باکتری های تخمیرکننده باعث اسیدی شدن محیط و در نتیجه آن زرد شدن رنگ شناساگر برومو تیمول آبی می شوند.این محیط ها ی کشت نسبت به تابش شدید نور خورشید حساس هستند.

 

  • کاتالاز تست آگار: باکتری های هوازی آنزیمی بنام کاتاز تولید می کنند که این آنزیم باکتری را از ترکیب اکسید کننده H2O2 مصون می دارد. این محیط کشت برای تشخیص توانایی باکتری ها در تولید آنزیم کاتالاز و به نوعی تشخیص باکتری های حوازی و غیر حوازی است.تشخیص اینگونه باکتریها با افزودن یک قطره هیدروژن پروکسید(H2O2) امکان پذیر است.

کاتالاز تست آگار

قیمت – فروش انواع محیط های کشت پرکاربرد

شرکت شیمی کهن یکی از بزرگترین وارد کنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی و آزمایشگاهی بخصوص محصولات (مرک آلمان) و انواع پرکاربرد محیط های کشت  می باشد.که در زمینه واردات این محصولات از تجربه بسیار بالایی برخوردار است. شما می توانید جهت تهیه این محصولات (اصلی) با بخش فروش شرکت تماس گرفته و با کارشناسان  این شرکت در ارتباط باشید و یا از طریق کانال واتساپ شرکت نام محصول به همراه میزان نیاز خود را ارسال تا در کمترین زمان پاسخ استعلام خود را دریافت نمائید.

تماس با ما
موبایل

شماره تماس

09122885447

تلفن ثابت

شماره تماس

02166895887

اطلاعات
اطلاعات
بازگشت