سیلیکاژل به عنوان یکی از موثر ترین جاذب های رطوبت در میان سایر جاذب ها ، یک نوع بسپار سه بعدی بوده که از واحدهای های چهار وجهی دی اکسید سیلیسیم تشکل شده است . این ماده به دو صورت کروی (گرانول) و پرک و با کاربردهای مختلف به عنوان جاذب رطوبت تولید می گردد.از نوع این محصول می توان به نوع سفید یا بی رنگ ، آبی ، نارنجی و دو نوع H و WS اشاره نمود که جهت استفاده در پالایشگاه های گاز و پتروشیمی جهت حذف سولفور، نیتروژن، هیدروکربن ها و سایر فلزات سنگین درخطوت فشار قوی انتقال گاز استفاده می گردد.
این ماده با برقراری پیوندهای هیدروژنی باعث جذب آب ، الکل، گروه های آمینی و فنول ها می گردد. از مزایای استفاده از سیلیکاژل به نسبت زئولایت و آلومینا که از جاذب های رطوبت دیگر می باشند، قابلیت بالا جذب کنندگی این ماده در دمای پایین ، بوده که این عامل باعث محبوبیت بیشتر سیلیکاژل می گردد، به نحوی که از این ماده در مکانهایی که دمای پایین، میزان فشار بخار آب متوسط و ظرفیت جذب کنندگی زیاد نیاز است مورد استفاده قرار می گیرد.سیلیکاژل به راحتی قابلیت احیا را داشته به نحوی که با حرارت دادن تا دمای 150درجه سانتی گراد و با از دست دادن رطوبت مجدداٌ قابل استفاده می باشد.
آنچه که باید در مورد سیلیکاژل (ژل نارنجی گرانولی) کد 101969 بدانیم:
1- سفید
2- نارنجی
3- آبی
کاربرد سیلیکاژل (ژل نارنجی گرانولی) کد 101969در جنگ
یکی از اولین استفاده ها به جنگ جهانی اول جهت جذب سطحی بخار آب و گاز در ماسک های گاز اشک آور بر می گردد.همچنین در جنگ جهانی دوم جهت حفاظت وسایل ارتش در برابر رطوبت ،کراکینگ کاتولیزوری سیال جهت محافظت سوختها با عدد اکتان بالا و همچنین جلوگیری از بروز رطوبت در پنی سیلین استفاده می شد.سیلیکاژل قابلیت جذب رطوبت به میزان 40%وزن خود را دارد در اکثر صنایع از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، دارو ،برق حمل و نقل، لانه حیوانات خانگی ،آثار باستانی، ساختمان به عنوان جاذب رطوبت مورد استفاده قرار می گیرد.
مشخصات فیزیکی سیلیکاژل (ژل نارنجی گرانولی) کد 101969
سیلیکاژل به صورت ترکیب سیلیکات سدیم و اسید سولفوریک تحت شرایط کنترل شده ای تولید می گردد. سیلیکاژل از دی اکسید سیلیسیم تشکیل گردیده است .و فرمول مولکولی آن mSio2.nH2o می باشد.ساختار آن به شکل سه بعدی بوده و از واحدهای چهار وجهی دی اکسید سیلیسیم تشکیل گردیده است .سیلیکاژل ماده ای بی بو ،غیرسمی و غیر قابل اشتعال می باشد که از خود گازی آزاد نمی کند.و موجب خوردگی فلزات نمی گردد.این ماده ساختار ثابتی از خود داشته و قابلیت انحلال در آب را ندارداما در باز های قوی و هیدروفلوئوریک اسید حل می گردد. قدرت جذب آب این ماده در اثر آلودگی با گرد و غبار ،مواد روغنی و نفتی کاهش می یابد.
- سیلیکاژل قابلیت بازیافت داشته و عملکرد آن در هر بار احیاء مابین 5 الی 10 در صد افت خواهد کرد.
- دمای تاثیرگذار در عملکرد این ماده در دمای محیط معادل 25 درجه سانتی گراد می باشد .
- و در دماهای بالاتر از این دما عملکرد آن افت می کند.
- در رطوبت پایین ، ذرات کوچکتر این ماده مقداری از فشار بخار موجود را جذب می نماید .
- و هر جه فشار بخار آب افزایش یابد،ذرات بزرگتر سیلیکاژل جذب رطوبت را انجام می دهد.
- ساختار سیلیکاژل به صورت متخلخل وبی نظم با اندازه ذرات 3 الی 60 آنگستروم می باشد که به یکدیگر متصل می باشند.
- با توجه به آنکه این منافذ به صورت هیدروفوبیکی به یکدیگر متصل شده اند. سطحی وسیع را به وجود می اورند.
- که در فرایند جذب و تراکم مویرگی عملکرد مناسبی از خود دارد.
- به طور کلی عملکرد این ماده را می توان با اسفنج با میلیون ها منافذ میکروسکوبی مشابه دانست.
انواع سیلیکاژل ها:
سیلیکاژل ها باتوجه به اندازه ذرات آنها در انواع متفاوتی طبقه بندی شده اند.
ابعاد رایج آن در بازار بصورت 1 الی 3میلیمتر موجود می باشد.
از نکات دیگری که در طبقه بندی سیلیکاژل ها مطرح می باشد وجود اندیکاتور می باشد.
از انواع این محصول می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
سفید یا بی رنگ :
این نوع ،بدون اندیکاتور بوده و به صورت بی رنگ تولید می گردند.ابعاد رایج این نوع به صورت 1 الی 3 میلیمتر و 3 الی 5 میلیمتر می باشد. از عمده مصارف سیلیکاژل بی رنگ می توان به استفاده از آن در بازیافت هیدروکربن ها، دی هیدراته شدن هوای کمپرس شده، گازها و مایعات اشاره نمود.با توجه به تشخیص سخت سیلیکاژل بی رنگ در میزان جذب رطوبت، از کارت نشانگر رطوبت جهت تشخیص رطوبت استفاده می گردد.همچنین می توان سیلیکاژل بی رنگ را با سیلیکاژل آبی رنگ به میزان 10درصد یا با سیلیکاژل نارنجی به میزان 5 درصد جهت تشخیص رطوبت ترکیب کرد.
آبی رنگ :
- نوع آبی رنگ آن حاوی کبالت کلراید به عنوان اندیکاتور آبی رنگ می باشد.
- در این نوع سیلیکاژل درحالت بدون جذب آب،ذرات سیلیکاژل به رنگ آبی بوده
- و پس از جذب رطوبت به رنگ صورتی تغییر می یابد.
- شایان ذکر است پس از خشکاندن این نوع سیلیکاژل و احیاء آن،رنگ آن مجدد به آبی باز خواهد گشت.
نارنجی رنگ :
- از موارد دیگر سیلیکاژل با اندیکاتور،با رنگ نارنجی می باشد.
- در این نوع از متیل بنفش به عنوان اندیکاتور استفاده می گردد.
- در این نوع پس از جذب رطوبت، رنگ آن به سبز تغییر می یابد.
- بر این اساس می توان به میزان جذب آن پی برد.
- همچنین به علت بی بو،غیر سمی و بی ضرر بودن سیلیکاژل نارنجی رنگ، جایگزین مناسبی با نوع آبی آن می باشد.
کاربردها :
این ماده کاربردهای فراوانی در صنعت به عنوان جاذب رطوبت دارد.ازجمله صنایعی که در آنها استفاده می گردد می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- صنایع نفت،گاز و پتروشیمی
- صنایع دارو و دارو سازی
- صنایع برق و مخابرات
- کاربرد در لانه حیوانات خانگی
- صنایع نظامی و هوانوردی
- صنعت ساختمان
- صنایع بسته بندی و حمل و نقل
- کاربرد در آثار باستانی
- کاربرد در براق سازی جواهرات
- صنایع چرم سازی ،کیف و کفش
- کاربرد سیلیکاژل در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی :
از این ماده در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به عنوان جاذب رطوبت جهت حذف رطوبت و ذرات ناخواسته در خطوط انتقال فشار قوی گاز و همچنین حذف سولفور،نیتروژن ، هیدرو کربن ها و فلزات سنگین پالایشگاه مورد استفاده قرار می گیرد.دو نوع مرسوم آن با نامهای H و WS با کارایی های مختلف در این صنعتبه شرح ذیل مورد استفاده قرار می گیرد.
قیمت – فروش سیلیکاژل (ژل نارنجی گرانولی) کد 101969
شرکت شیمی کهن یکی از بزرگترین وارد کنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی وآزمایشگاهی بخصوص سیلیکاژل (ژل نارنجی گرانولی) کد 101969 (مرک آلمان) در کشور می باشد. که در زمینه واردات این محصولات از تجربه بسیار بالایی برخوردار است. شما می توانید جهت تهیه این محصولات (اصلی) با بخش فروش شرکت تماس گرفته و با کارشناسان این شرکت در ارتباط باشید و یا از طریق کانال واتساپ شرکت نام محصول به همراه میزان نیاز خود را ارسال تا در کمترین زمان پاسخ استعلام خود را دریافت نمائید.
جهت خرید سیلیکاژل (ژل نارنجی گرانولی) کد 101969 با کارشناسان ما در ارتباط باشید و یا جهت استعلام قیمت می توانید نام و کد محصول خود را از طریق واتساپ ارسال و در کمترین زمان پاسخ استعلام خود را دریافت نمائید.