ساعات کار از ساعت 8:30 صبح تا 18 بعد از ظهر
tel

بررسی مواد شیمیایی موجود در ترکیبات بستنی

دسته بندی
تماس / Contact
  • تلفن : 66985887-021
  • واتس آپ _ تلگرام 09122885447
  • ایمیل : meshkanim1984@gmail.com

بررسی مواد شیمیایی موجود در ترکیبات بستنی

بررسی مواد شیمیایی موجود در ترکیبات بستنی – بستنی از خوشمزه ترین خوردنی هایی است که نمی توان فصل خاصی را برای آن در نظر گرفت.  به راحتی می توان ادعا کرد اکثر مردم هم همین نظر را نسبت به آن دارند.

این تغییرات مربوط به طعم و شکل ظاهری بستنی است. که برای همه ما قابل تشخیص است و قطعا ترکیبات و مواد اولیه آن نیز تغییراتی داشته است. که شاید برای من به عنوان یک فرد غیرمتخصص اهمیتی ندارد. و تنها چیزی که برای مصرف کننده مهم است شیرین کردن لحظاتی از زندگی با خوردن بستنی است.

نمایندگی مرک آلمان تقریبا در تمام عمر خود (غیراز دو دهه اخیر ) شرکت خصوصی بوده است. در سال 1995 تشکیلات قانونی شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد. البته هنوز هم 70 درصد سهام شرکت متعلق به خانواده مرک است.

شرکت شیمی کهن ،نمایندگی مواد شیمیای مرک در ایران می باشد. این شرکت ارائه دهنده خدمات به مشتریان عزیز می باشد. کلیه محصولات مواد شیمیایی آزمایشگاهی از جمله مواد مرک، سیگماآلدریچ و کلیه محصولات آزمایشگاهی را به مشتریان ایرانی ارائه می دهد.

بررسی مواد شیمیایی موجود در ترکیبات بستنی

تاریخ دقیق و مشخصی برای شروع تولید بستنی وجود ندارد. اغلب انچه به عنوان تاریخ بستنی تعریف می شود علاقه اسکندر در قرن چهارم قبل از میلاد به نوشیدنی های یخ زده یا همان تگرگی خودمان است. که علاقه بسیاری به برف یا یخ طعم دارشده با عسل و شهد داشت. علاوه براین، نرو کلادیوس سزار در زمان امپراطوری روم باستان دوندگانی را برای آوردن برف به کوه ها میفرستاد. زیرا خوردن برف طعم دار شده را با میوه ها یا آب میوه ها دوست داشت.
چیزی در حدود هزار سال بعد، مارکوپلو که از خاور دور به ایتالیا بازگشت دستورالعملی شبیه به sherbet با خود به همراه داشت. برخی معتقدند این دستور در قرن شانزدهم به بستنی تبدیل شد. به نظر میرسد انگلیس بستنی را در همین زمان و حتی زودتر از ایتالیا کشف کرده است. فرانسه نیز در سال 1553 دسرهای یخ زده مشابهی را توسط کاترین ایتالیایی همسر هنری دوم معرفی کرد.

 

درنهایت در سال 1851 جاکوب فیوزل اولین واحد صنعتی تولید بستنی را به منظور تولید انبوه به راه انداخت. با تولید انبوه بستنی در دسترس عموم مردم حتی طبقات پایین جامعه نیز قرار گرفت و همین موفقیت بزرگی برای صاحبان کارخانه به شمار می رفت.
پس از انقلاب صنعتی و پیشرفت فناوری در زمینه سرد کردن و حمل و نقل امکان تولید انبوه و انتقال به نقاط مختلف فراهم شد و به تدریج در دهه 1930 بستنی یکی از اجزاء ثابت قفسه های یخپال فروشگاه های مواد غذایی شد.

شیمی چه تاثیری بر ترکیبات بستنی داشته است؟مواد شیمیایی موجود در ترکیبات بستنی

به ساده ترین بیان بستنی از شیر، شکر، خامه و انواع مختلف طعم دهنده ها تولید می شود. این دسر خوشمزه و دوست داشتنی را هم میتوان در منزل درست کرد. هم در طعم و شکل های مختلف در کارخانه ها تولید می شود.

مراحل کلی تولید بستنی را می توان به صورت زیر لیست نمود:

دو ترکییب اصلی بستنی، شیر و شکر است که شکر یا همان فروکتوز ساختار مولکولی C6H12O6 را دارد.  جالب است بدانید شیر به عنوان یک ماده ساختار مولکولی ثابتی ندارد و درواقع آن را به عنوان یک امولسیون یا کلوئید از مولکول های چربی-کره می دانند. که درون یک مایع مبتنی بر آب پراکنده است. در شیر ترکیبات بسیار زیادی وجود دارد و تنها می توان گفت شیر ترکیب بسیار پیچیده ای است.

شیر و شکر هر دو ترکیباتی هستند که به صورت طبیعی وجود دارند اما بستنی به صورت مصنوعی تولید می شود . امروزه به منظور رسیدن به بسیاری از خصوصیات درنظر گرفته شده برای بستنی ها از مواد شیمیایی مختلفی استفاده می شود. در زیر به معرفی برخی از ترکیبات شیمیایی که می تواند در ساختار بستنی به کار گرفته شود می پردازیم.

 

بررسی مواد شیمیایی موجود در ترکیبات بستنی

افزودنی های شیمیایی موجود در بستنی

• دی اتیل گلیکول (DEG) :

اغلب این ترکیب به عنوان حلال رنگ و یا برای ساخت رزین و پلاستی سایزرهای پلی استر و حتی ضدیخ در موتورها استفاده می شود. یکی از مصارف خوراکی این ترکیب شیمیایی در بستنی است که برای افزایش غلظت محصول به عنوان امولسیفایر و جایگزین تخم مرغ استفاده می شود.

  • بنزوات سدیم :

اغلب به عنوان نگهدارنده برای مواد غذایی، انواع نوشیدنی ها و حتی داروها و لوازم آرایشی معرفی شده است.

  • سوربات پتاسیم :

به منظور جلوگیری از رشد مخمرها و افزایش زمان ماندگاری محصولات استفاده می شود.

  • پروپیلن گلیکول :

این ترکیب شیمیایی در رنگ های خوراکی به عنوان مرطوب کننده و حتی نگهدارنده ی مواد غذایی استفاده می شود. غیر از مصرف خوراکی در صنعت به عنوان ضدیخ مایعات در هواپیما و یا ضدیخ موتور اتومبیل، مواد شوینده خانگی و ظرفشویی کاربرد دارد.

  • پیپرونال یا هلیوتروپین :

گاهی از آن در بستنی ها به عنوان جایگزین وانیل استفاده می شود.

به عنوان طعم آناناس کاربرد دارد و درکنار مصرف خوراکی در صنعت نساجی و چرم به عنوان تمیزکننده و یا گاهی به عنوان حلال چسب یا لاک ناخن کاربرد دارد

  • آلدهید :

به منظور ایجاد طعم گیلاس و به عنوان طعم دهنده می تواند در بستنی استفاده شود.
• آمیل استات : می تواند یک طعم دهنده خوراکی و افزودن طعم موز به بستنی استفاده شود. علاوه براین حلال رنگ و لاک ناخن نیز شناخته شده است.

جهت اطلاعات بیشتر محصولات مرک آلمان کلیک کنید:

بستنی چگونه تولید می شود؟

همان طور که گفتیم بستنی از دو ماده اصلی شیر و شکر ساخته می شود و اغلب خامه نیز برای تامین چربی مورد نیاز کاربرد دارد ؛ اما لازم است بدانید برای تولید آن تنها مخلوط و فریز کردن این سه ماده کفایت نمی کند. به بیان درست تر برای تولید بستنی به شکل امروزه مراحل پیچیده ای نیاز است.
بستنی نمونه ای از امولسیون و متشکل از آب و چربی است. همان طور که به خوبی میدانید امولسیون ترکیبی از دو مایع است که در حالت عادی با هم ترکیب نمی شوند. چربی موجود در بستنی توسط خامه تامین می شود که معمولا این چربی ها از نوع تری گلیسیرید است.

ها را در حین فرایند تولید به ذرات بسیار ریزی خرد می کنند و با افزودن شیر پروتئین های آن از طریق تشکیل غشای نازک روی این ذرات مانع از اتصال به هم و بزرگ شدن آنها می شود. اغلب به این ترکیب سه گانه ماده ای به عنوان امولسیفایر اضافه می شود که ذرات چربی را احاطه کرده و باعث یکنواختی بیشتر بستنی می شود. از نکات مهم در مورد انتخاب چربی ها دمای ذوب آن ها است، زیرا درصورت استفاده از چربی هایی با دمای ذوب بالا خصوصیت دهانی مومی در بستنی ایجاد میکند.

فرآیند تولید بستنی مواد شیمیایی موجود در ترکیبات بستنی

عنصر سوم موجود در بستنی ماده قندی است که علاوه بر ایجاد طعم شیرین و مطلوب در بستنی ، به پایین آمدن نقطه انجماد آب و کاهش میزان تولید یخ کمک میکند ؛ درنتیجه در محصول نهایی ذرات یخی شکل نخواهد گرفت. با توجه به اینکه میزان یخ موجود در بستنی بر سختی بافت آن تاثیر دارد، می توان با تغییر نوع و مقدار قندهای مورد استفاده میزان سختی بافت آن را کنترل نمود.

برای اینکه بستنی سطحی صاف و یکدست داشته باشد می بایست کاهش دما و انجماد آن به سرعت انجام شود. امروزه اغلب برای کاهش دما و ایجاد محیطی سرد به منظور انجماد بستنی از آمونیاک مایع استفاده می شود که نقطه ذوبی حدود -30 درجه دارد. در گذشته برای تامین دمای مناسب برای انجماد بستنی از محلول آب و نمک استفاده می شد که نقطه ذوب آب را تا دمای -21 درجه می رساند. علاوه براین میزان آبی که در بستنی به صورت غیرمنجمد وجود دارد بر خصوصیات دهانی بستنی تاثیر دارد. هرچه میزان آب غیرمنجمد بیشتر باشد، احساس دهانی خامه ای در بستنی نهایی بیشتر خواهد بود.

در مرحله انجماد، مخلوط بستنی در معرض هوا قرار میگیرد و این هوا بین ذرات چربی، پروتئین و امولسیون کننده ها محبوس می شود. مقدار هوای موجود در بستنی بر کیفیت آن تاثیر دارد. در بستنی های با کیفیت بالاتر حجم هوای موجود در آن کمتر بوده و چگالی بالاتری نیز دارد. همچنین انواعی از بستنی که در آنها هوای بیشتری محبوس شده است زودتر ذوب می شود.

قیمت و خرید انواع افزودنی های خوراکی

شرکت شیمی ازجمله تأمین کنندگان مواد شیمیایی صنعتی و خوراکی است که همواره اصل بودن محصولات عرضه شده را در دستور کار خود قرار داده است. جهت اطلاع از قیمت و خرید افزودنی های خوراکی به صورت عمده با کارشناسان فروش بازرگانی تماس حاصل نمایید.

شیمی کهن ازجمله شرکت‌های فعال در زمینه تهیه و توزیع مواد شیمیایی است. همواره کیفیت و اصل بودن محصولات را در دستور کار خود قرار داده است. شما می‌توانید برای آگاهی از قیمت انواع فروش مواد شیمیایی و دریافت آنالیز مصرف با کارشناسان فروش این شرکت تماس حاصل نمایید.

قیمت – فروش مواد شیمیایی مرک آلمان – شیمی کهن

شرکت شیمی کهن یکی از بزرگترین وارد کنندگان و فروشندگان در زمینه فروش مواد شیمیایی آزمایشگاهی می باشد. این شرکت در زمینه واردات این محصولات از تجربه بسیار بالایی برخوردار است. شما می توانید جهت خرید محصولات نمایندگی مرک و تهیه این محصول (اصلی) با بخش فروش شرکت تماس گرفته و با کارشناسان  این شرکت در ارتباط باشید.

همچنین از طریق کانال واتساپ شرکت نام محصول  را به همراه میزان نیاز خود ارسال کنید. در کمترین زمان  ممکن پاسخ استعلام خود را دریافت نمائید. امیدواریم بتوانیم با ارائه محصولات اصلی و با بهترین کیفیت شما را برای رسیدن به اهدافتان یاری کنیم .

جهت محصولات بیشتر در نمایندگی مرک و استعلام سریع قیمت میتوانید ازطریق کانال واتساپ شرکت با ارسال نام ماده و مقدار نیاز درکمترین زمان پاسخ استعلام خود رادریافت نمائید. مواد شیمیایی آزمایشگاهی

 

راههای ارتباطی :
021-66895887 (ساعات تماس:8:30 الی 19)
واتساپ:09122885447  (ساعات تماس 24ساعت)

تماس با ما
موبایل

شماره تماس

09122885447

تلفن ثابت

شماره تماس

02166895887

اطلاعات
اطلاعات
بازگشت