پروپیونات کلسیم یک ترکیب مهم در جهت تقویت سلامت استخوانها و حفظ سلامتی بدن است. این ترکیب با ترکیب کلسیم و پروپیونات به عنوان یکی از مکملهای غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. در این مقاله به بررسی اهمیت و مزایای پروپیونات کلسیم برای سلامتی میپردازیم.
پروپیونات کلسیم یک فرم مخصوص کلسیم است که باعث افزایش جذب و استفاده بهینه از کلسیم در بدن میشود. این ترکیب به دلیل قابلیت جذب بالا و اثر بخشی در تقویت استخوانها به عنوان یکی از مکملهای غذایی پرطرفدار محسوب میشود.
از فعالیت های مهم نمایندگی شرکت شیمی کهن، فروش مواد شیمیایی صنعتی در ایران با ضمانت کالا است. شما می توانید جهت خرید پروپیونات کلسیم با بخش فروش شرکت شیمی کهن تماس حاصل بفرمایید و پس از دریافت پیش فاکتور و اطمینان حاصل کردن از صحیح بودن شماره CAS نامبر مواد شیمیایی درخواستی اقدام به ثبت سفارش نمایید
برای دریافت پروپیونات کلسیم با شیمی کهن در ارتباط باشید.
021-66895887( تماس :8:30 الی 18)
واتساپ:09122885447 ( 24ساعت)
پروپیونات کلسیم
پروپیونات کلسیم از واکنش کلسیم هیدروکسید و پروپیونیک اسید (پروپانوئیک اسید) به وجود می آید. با فرمول شیمیایی Ca(OOCCH2CH3) 2 به صورت پودری در آب محلول است و در الکل به مقدار اندکی حل می شود. محلول پذیری مناسب آن در آب سبب شده است تا در صنایع غذایی مورد توجه قرار بگیرد.
به دلیل توانایی بالا در جلوگیری از رشد کپک ها و سایر میکروارگانیسم ها به عنوان نگهدارنده مواد غذایی در نان ها و سایر محصولات پخته شده استفاده می شود. این ماده برای این میکروارگانیسم ها سمی نیست، اما از تولید مثل آنها جلوگیری می کند و هیچ خطر سلامتی برای انسان به وجود نمی آورد.
به صورت طبیعی نیز در برخی از محصولات غذایی یافت می شود به عنوان مثال در برخی از پنیرها 1 درصد از آن وجود دارد و به عنوان نگهدارنده استفاده می شود.E282 که گرید خوراکی آن در صنایع غذایی است، نمک کلسیم اسیدپروپیونیک به حساب می آید.
محصولات غذایی مورد استفاده از پروپیونات کلسیم
- گوشت فرآوری شده، آب پنیر و سایر محصولات لبنی
کاربرد پروپیونات کلسیم در صنایع غذایی
پروپیونات کلسیم با ممانعت از کپک زدن و رشد باکتری ها ، ماندگاری طبیعی نان و کالاهای پخته شده را افزایش می دهند. برای کالاهای پخته شده در مقیاس بزرگ،از جمله نان هایی که درفروشگاه های مواد غذایی به صورت قطعه قطعه ،بسته بندی یا فویل شده یافت می شود. استفاده از آن موجب می شود تا فساد و خرابی محصول کاهش یابد. به طور معمول ،رطوبت زیاد دربسته بندی های نان ،یک محیط ایده آل برای رشد کپک است.
با این حال ،پروپیونات کلسیم این مشکل را مهار می کند. بهتر است در مورد محصولات تولیدی نانوایی از آن همراه با مخمر استفاده شود. یون های کلسیم با عوامل شیمیایی موجود در محصولات نانوایی بدون مخمر تداخل ایجاد می کنند. به غیر از خاصیت نگهداری آن از این ماده به دلیل اینکه منبع کلسیم است نیز استفاده می شود. این افزودنی می تواند کلسیم موجود را فراهم نماید و یک افزودنی غذایی مقوی به حساب می آید.
کلسیم که یک ماده با ارزش غذایی به حساب می آید برای دندان ها، استخوان ها و حتی تنظیم ضربان قلب نیز مفید واقع می شود. استفاده این ماده برای افراد گیاه خوار بلامانع است و با اینکه در محصولات شیر و پنیر و… استفاده می شود. اما افزودنی ای مجاز برای استفاده توسط گیاه خواران به شمار می رود. علاوه بر کاربردهای غذایی می توان از این ماده در صنعت تولید لاستیک نیز استفاده نمود. استفاده کردن آن در تولید و ساخت لاستیک می تواند فرآیند تولید لاستیک را بهبود ببخشد و از داغ شدن لاستیک جلوگیری می کند.
مقدار مصرف
خرید این محصول و استفاده از آن به منظور استفاده در محصولات غذایی مختلف، متفاوت است.
- کالاهای پخته شده با PH پایین (اسیدیته بالاتر) مانندنان
- (PH 5.3-5.8)،پنیر (پنیر سویس گرویرPH 5.1 – 6.6) و
- کیک (PH 5.2 – 5.6) به مقادیر کمتری از این افزودنی نیاز دارند.
- محصولات باPH بالاتر مانند کیک شکلاتی (PH 7.2 – 7.6) به دلیل کاهش اسید پروپیونی ،به مقدار بیشتری از این افزودنی نیاز دارند.
کاربردهای پروپیونات کلسیم
پروپیونات کلسیم به عنوان یک مکمل غذایی مورد استفاده قرار میگیرد تا به تقویت استخوانها کمک کند و از کاهش استخوان جلوگیری نماید. همچنین، این ترکیب میتواند در پیشگیری از اوستئوپروز، یک بیماری مرتبط با کاهش چگالی استخوان، موثر باشد.
اهمیت پروپیونات کلسیم در سلامت استخوان
استفاده منظم از پروپیونات کلسیم به دلیل تقویت استخوانها و پیشگیری از اختلالات مرتبط با آنها، اهمیت بالایی در حفظ سلامت استخوانها دارد. این ترکیب میتواند از ابتلا به بیماریهای مزمنی همچون اوستئوپروز جلوگیری کند و کیفیت زندگی را افزایش دهد.
- حفظ سلامت استخوانها: کلسیم یکی از اصلیترین عناصر مورد نیاز برای ساخت استخوانهای سالم است. مصرف پروپیونات کلسیم میتواند به حفظ استحکام استخوانها و جلوگیری از بروز بیماریهای مرتبط با کمبود کلسیم مانند استئوپروز کمک کند.
- پشتیبانی از عملکرد عضلات: کلسیم نقش مهمی در انقباض عضلات دارد. مصرف کلسیم مناسب میتواند به عملکرد بهتر عضلات کمک کرده و از مشکلاتی مانند کمبود کلسیم در عضلات جلوگیری کند.
- کنترل فشار خون: کلسیم در نحوه فعالیت عضلات رگها نقش دارد. بنابراین، مصرف مناسب کلسیم میتواند به کنترل فشار خون کمک کرده و ریسک بروز بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش دهد.
- حفظ سلامت دهان و دندانها: کلسیم برای ساختار دندانها و استحکام لثهها ضروری است. مصرف کلسیم منجر به پیشگیری از بروز مشکلات دندانی مانند تسنن دندانها و بروز بیماریهای لثه میشود.
- کمک به کاهش ریسک بروز بیماریهای مزمن: مصرف منظم کلسیم میتواند به کاهش ریسک بروز بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع ۲ و بیماریهای مرتبط با چربی خون کمک کند.
به هر حال، قبل از شروع مصرف هر گونه مکمل یا مکمل غذایی، بهتر است با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کرده و میزان مناسب مصرف را تعیین کنید.