اسید بنزوئیک کد 100136 مرک با فرمول شیمیایی C6H5COOH یا C7H6O2 یک جامد کریستالی بی رنگ و نیز یک کربوکسیلیک اسیدمعطر است.این نام از صمغ بنزوئیک استخراج شده است،که برای مدت طولانی تنها منبع شناخته شده آن بود.اسید بنزوئیک کد 100136 مرک در بسیاری ازگیاهان به طور طبیعی بوجود می آید.وبه عنوان یک واسطه در بیوسنتز بسیاری از سوخت و سازهای ثانویه موجودات زنده عمل میکند.نمک اسیدبنزوئیک به عنوان نگهدارنده های مواد غذایی استفاده می شودو اسید بنزوئیک خوراک مهم برای سنتز صنعتی بسیار از مواد آلی دیگر است.نمک ها و استرها اسیدبنزوئیک به عنوان بنزوات شناخته می شود.
مشخصات
[table id=59 /]
فرایند تولید اسید بنزوئیک
این ماده به طور تجاری با واکنش اکسیداسیون جزئی تولوئن با اکسیژن تولید می شود.این فرایند توسط نفتنات های کبالت یا منگنز کاتالیز می شود.اولین فرایند صنعتی تولید آن شامل واکنش بنزو تری کلرید(تری کلرو متیل بنزن) با هیدروکسید کلسیم در آب بود.این فرایند با استفاده از نمک های آهن یا آهن کاتالیز می شود.سپس بنزوات کلسیم به اسید بنزوئیک و اسید هیدروکلریک تبدیل می شود.این محصول حاوی مقادیر قابل توجه ای از مشتقات کلرینه ی اسیدبنزوئیک است.به همین دلیل، مصرف آن برای انسان با تقطیرخشک صمغ بنزوین به دست می آمد.اسید بنزوئیک کد 100136 مرک غذایی در حال حاضر به صورت مصنوعی تولید می شود.
سنتزدرمقیاس آزمایشگاهی
- اسیدبنزوئیک ماده ای ارزان قیمت بوده و به راحتی در دسترس است، بنا براین سنتز آزمایشگاهی این ماده عمدتا برای اهداف آموزشی آن کاربرد دارد.
سنتز به وسیله هیدرولیز
- مانند دیگر نیتریل ها و آمیدها ،بنزونیتریل و بنزامید می توانند به اسیدبنزوئیک یا نمک آن در شرایط اسیدی یا بازی هیدرولیز شوند.
سنتزبااستفاده از معرف گرینیارد
- برو مو بنزن می تواند به وسیله ی (واکنش کربوکسیل شدن) به اسیدبنزوئیک تبدیل شود.
- این سنتز یک تمرین مناسب برای دانشجویان برای انجام یک واکنش گرینیارد است.
اکسیداسیون ترکیبات بنزیل
- الکل بنزیل و بنزیل کلرید و تقریبا تمام مشتقات بنزیل به راحتی به اسیدبنزوئیک اکسید می شود.
خالص سازی
اسید بنزوئیک کد 100136 مرک را می توان با استفاده از تفاوت خاصیت انحلال پذیری آن در آب سرد و گرم خالص سازی کرد.عدم وجود حلال های آلی برای کریستالیزاسیون باعث می شود این آزمایش از لحاظ ایمنی بی خطر باشد. ازده این فرایند معمولا به میزان 65% است .
کاربردهای اسیدبنزوئیک
اسیدبنزوئیک عمدتا در تولید فنل توسط واکنش(اکسیدشدن بی کربوکسیلات) در دمای 300 تا400 درجه سانتی گراد مصرف می شود:
C6H5CO2H + 1/2 O2 > C6H5OH + CO2
دمای واکنش را می توان با اضافه کردن نمک های مس (ll) به عنوان کاتالیزور تا 200 درجه سانتیگراد کاهش داد.فنل را می توان به سیکلوهگزانول تبدیل کرد که این ماده به عنوان مواد اولیه برای سنتز نایلون کاربرد دارد.
خوراک واحد تولید پلاستیسایزر
- پلاستیسایزرهای بنزوات ،مانند گلیکول ،دی اتیل کلیکول و استرهای تری اتیلن گلیکول ،به وسیله ی واکنش ترانس استریفیکیشن متیل بنزوات با دیول به دست می آید.
خوراک واحد تولید بنزوات سدیم و نگهدارنده های مشابه
- اسید بنزوئیک کد 100136 مرک و نمک های آن به عنوان نگهدارنده ی مواد غذایی استفاده می شود. شماره های E نشان دهنده ی مواد مذکور E210 ،E211، E212 ، E213 می باشد.
- که باعث جلوگیری از رشد کپک ، مخمر و برخی از باکتری ها می شود.
- این ماده بطور مستقیم یا به صورت نمک سدیم ،پتاسیم یا کلسیم آن به مواد غذایی اضافه می شود.
- مکانیزم از بین بردن میکروبها با جذب این ماده به سلول آغاز می شود.
- اگر PH داخل سلول به 5یا کمتر برسد ،تخمیر بی هوازی گلوکز از طریق فسفو فرو کتو کیناز به میزان 95% کاهش می یابد.
- بنا بر این اثر بنزوئیک اسید و بنزوات به pH غذا وابسته است.
- مواد غذایی و نوشیدنی اسیدی مانند:
- آبمیوه (اسیدسیتریک)،نوشابه های گازدار (دی اکسیدکربن)، نوشابه های گازدار (اسیدفسفریک)،
- ترشی (سرکه) و یا سایر مواد غذایی دارای خاصیت اسیدی ،به وسیله ی اسیدبنزوئیک و بنزوات از خطر میکروب ها نگهداری می شوند.
- مقادیر استفاده معمول به عنوان نگهدارنده درموادغذایی بین 0.01% – 0.05 است.
- حداکثر میزان مصرفی در غذاهای حاوی آن با قوانین غذایی محلی کنترل می شود.
- نگرانی هایی وجود دارد ،در مورد اینکه اسیدبنزوئیک و نمک های آن ممکن است با اسیداسکوربیک (ویتامینC) در برخی از نوشیدنی ها واکنش نشان دهند.
- و مقادیر کمی از بنزن را تولید کنند.بنزن یک ماده ی شیمیایی سرطان زاست .
دارویی
اسید بنزوئیک کد 100136 مرک یکی از مواد تشکیل دهنده پماد وایت فیلد است .که برای درمان بیماری های قارچی پوست از قبیل تینی، کرم حلقوی و نیز درمان پای ورزشکاران استفاده می شود.اسیدبنزوئیک به عنوان جزء اصلی صمغ بنزوئین ،تنتور و حنا است که در طول تاریخ برای درمان بیماری های پوستی و استنشاقی کاربرد داشته است.اسید بنزوئیک از اواخر قرن بیستم به عنوان یک ماده ی خلط آور، ضد درد و ضد عفونی کننده استفاده می شود.
تولید
- از بنزوئیک اسید به عنوان خوراک واحدهای صنعتی تولید بنزوئیل کلراید استفاده می شود.
- بنزوئیل کلرید یک ماده مهم برای تولید مشتقات مختلف بنزوئیک اسید مانند بنزیل بنزوات است.
- نزیل بنزوات درطعم دهنده های مصنوعی و مواد دافع حشرات استفاده می شود.
خطرات
این ماده پس از تبدیل شدن به اسید هیپوریک از بدن انسان ها دفع می شود.این ماده توسط لیگاز بوتیرات COA به محصول واسطه ی بنزوئیل منفی COA متابولیزه می شود.سپس توسط گلیسیون N- اسیل ترانسفر از به اسید هیپوریک متابولیزه می شود. بدن انسان ها تولوئن اسید بنزوئیک را متابولیزه می کنندکه به عنوان اسید هیپوریک دفع می شوند.برای انسان ،سازمان بهداشت جهانی ایمنی شیمیایی (lPCs) پیشنهاد می کند مصرف خوراکی بنزوئیک اسید به طور مشروط 5 میلی گرم برکیلو گرم وزن بدن در روز باشد.
گربه ها نسبت به موش های صحرایی و موش های آزمایشگاهی دارای تحمل نسبتا کمتری نسبت به LD50. اسید بنزوئیک و نمک های آن هستند.دوز مرگبار برای گربه ها می توانند تا 300 میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن آنها باشد.خوراکی برای موش های صحرائی 3040 میلی گرم است و برای موش های آزمایشگاهی 2363 -2626 میلی گرم بر کیلو گرم .در تایپه ،کشوذ تایوان ،بررسی انجام شده درسال 2010 نشان دادکه 30% محصولات خشک و نیز ترشی ها،حاوی اسید بنزوئیک هستند .
قیمت -فروش اسید بنزوئیک
شرکت شیمی کهن،یکی از بزرگترین وارد کنندگان و فروشندگان مواد شیمیایی صنعتی و آزمایشگاهی بخصوص فروش اسید بنزوئیک کد 100136 مرک می باشد.شما می توانیدجهت اطلاع از قیمت محصولات با ما در ارتباط باشید.
جهت محصولات بیشتر واستعلام سریع قیمت اسید بنزوئیک کد 100136 مرک میتوانید از طریق کانال واتساپ شرکت با ارسال نام ماده و مقدار نیاز در کمترین زمان پاسخ استعلام خود را دریافت نمائید.